Piņķos par desmit miljoniem eiro uzceļ starptautisku koledžu

Image for Piņķos par desmit miljoniem eiro uzceļ starptautisku koledžu

“Skonto Group” uzņēmums “Skonto Prefab” pabeidzis darbu pie būvkompānijas “Merks” projekta Piņķos, kur plānota starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu. Kopā ēkas būvniecībā investēts 10,1 miljons eiro.

Ēkas kopējā platība ir 7011 kvadrātmetri. Koledža darbu plāno uzsākt jaunajā mācību gadā, tajā vienlaicīgi var mācīties 500 audzēkņi, bet dienesta viesnīcā var izmitināt 100 personas.

Būves konstrukcijas veidotas no CLT koka paneļiem un līmētām koka sijām, kas Latvijā tik apjomīgā daudzumā un publiskā objektā izmantoti pirmo reizi.

“Materiālu ražošanu un piegādi īstenojām īsā termiņā un ir gandarījums, ka tik apjomīgs projekts realizēts Latvijā. Būtiski pieminēt, ka “Skonto Prefab” ir ļoti elastīga pieeja darbam, projektā mainoties montāžas secībai, operatīvi spējām pielāgot ražošanu un piegādes. Kopā projektam piegādājām 2060 kubikmetru CLT materiālu un 190 kubikmetru jeb 6 kravas mašīnas ar līmētām sijām. Projektā ir ļoti daudz līmēto kolonnu un siju savienojumu, kas montāžas darbu padarīja izaicinošu, taču ne neiespējamu,” stāsta “Skonto Prefab” izpilddirektors Mārtiņš Ķeņģis.

Kā skaidro “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars, starptautiskā koledža ir hibrīdbūve, pielietojot tādus būvniecības paņēmienus, kas saīsina būvniecības laiku un palielina kvalitāti.

Ēku arhitektonisko konceptu izstrādājis arhitekts Juris Lasis (arhitektu birojs”8 A.M.”) un to paredzēts veidot divās nosacītās daļās – koledžas daļa un dienesta viesnīcas daļa. Koledžas daļa ir izvietota ēkas pirmajā un otrajā stāvā, bet dienesta viesnīca – pirmajā, otrajā un trešajā stāvā. Ēkas tehniskās telpas tiks izbūvētas uz jumta.